Skip to content

Din data og genbrugspladserne

Det er ikke fedt når uvedkommende får fat i dine private billeder, efter du har smidt den ud på en genbrugsplads. Vi ved nøjagtigt hvad vi skal gøre for at umuliggøre det. Lad os hjælpe med at gøre det mere trygt for dig, at smide din computer ud.

Der er ingen tvivl om det: en computer der ikke længere dur for dig, kan være til nytte for andre mennesker. Og hvis vi kan istandsætte din gamle computer, så gør vi det gerne. Det kræver dog at computeren kan installeres med den nyeste software. Har du f.eks. en computer med en Windows 7-licens, så vil vi altid gerne få fat i den. Men mange mennesker har en computer med f.eks. Windows Vista eller XP, og sådan noget kan vi ikke bruge, hvor gerne vi end vil. Så der har vi altid anbefalet, at computeren bare smides “til genbrug”, altså på en af kommunens genbrugsplads. “Hvad så med mine ting”, har mange spurgt os. “Tjo”, sagde vi, “det er sådan set forbudt at stjæle fra genbrugspladserne, når tingene er overgivet til dem, så kommer det ikke ud mere, andet end til destruktion”. Vi har været naive. Og det siger vi undskyld for! Vi håber sandeligt ikke at nogen af vores kunders data er kommet i forkerte hænder, nu hvor det er kommet frem, at genbrugspladser åbenbart ikke har styr på det.

Godt nok handler det ikke om dine data, tyvene er ude efter. De vil bare have ædelmetaller i den elektronik vi smider ud. Men den sikkerhed, at genbrugspladserne sørger for at din data er i fortrolige hænder, indtil computeren bliver destrueret, er åbenbart en falsk sikkerhed. Den sikkerhed ved vi – på trods af vores tidligere udmelding om at alt er sikker – hvordan vi kan skabe. Hvis du har en pc du vil smide ud til genbrug, så giv den til os. Vi sørger for at din data er 100% utilgængelig. Bagefter sørger vi for at den bliver afleveret på genbrugspladserne. Hvis de så stadigvæk ikke passer på de apparater, er fuldstændig ligegyldigt: dine data kan ingen få fat i, efter vi har haft pc’en i vores hænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.