Skip to content

Hvis dine filer er taget som gidsel …

Det kan ske for den bedste: at ramme ind i en malware – nærmere betegnet som ransomware – der krypterer alle dine filer. Du får besked om at du kan få låst dine filer op mod betaling, og at du kun har få dage til at gøre det, ellers vil dine filer være utilgængelige for altid! Hvis du bliver udsat for det:

SLUK DIN COMPUTER OMGÅENDE – OG LÆS VIDERE FRA EN ANDEN COMPUTER, TELEFON ELLER TABLET!

Du kan forværre situationen ved at have din pc tændt, og endnu værre hvis du prøver at rense din pc.

I går fortalte vi om den nye krypterings-malware, WannaCry, der hærger over IT-verden i øjeblikket. Og selvom de fleste mennesker ikke behøver være bange, så kan du blive ramt af den, eller en anden ransomware, alligevel. Og det er en ret træls situation at stå i. Især hvis du ikke har en backup af din data. Det kan være meget fristende at betale de kriminelle der står bag angrebet. For det første er det langt fra sikkert at du får en nøgle til at låse din data op igen. For det andet er chancen stor, at de bare vil afpresse dig yderligere, nu hvor de har kontakt med dig. Og så er det dårlig stil at forhandle med kriminelle, men det er naturligvis op til dig selv.

No cure no pay

Eftersom kriminelle også kan læse med her, vil vi ikke afsløre her HVAD vi gør, men der findes metoder, som muligvis kan anvendes til at få din data tilbage. Vi lover ikke at vi kan, men vi lover, at vi arbejder gratis, hvis det ikke lykkes os at få dele af din data tilbage. Hvis vi ikke får det hele tilbage, tager vi heller ikke hele vores timeløn. Uanset hvad skal din computer renses for ransomwaren – men først efter vi har kontrolleret om vi kan få din data tilbage.

Kørsel

Arbejdet skal gøres hos dig – medmindre du afleverer din computer hos os efter aftale. Så vi vil formentligt fakturere dig vores kørsel. For privatpersoner, der bor i vores arbejdsområde (50 km. fra Alslev ved Varde eller Veerst ved Vejen) er det meget enkelt: kr. 200,00 inkl. Moms. For virksomheder, foreninger, offentlige institutioner o.l. gælder statens takst: kr. 3,53 plus moms, samt eventuelle omkostninger for at bruge broer og hotelophold. Og kørslen faktureres uanset om det lykkes os at gendanne din data eller ej.

Husk!

Det er dog uhyre vigtigt, at din computer er blevet slukket og ikke har været tændt igen. Jo længere din computer har været tændt, og jo oftere din computer er blevet genstartet efter angrebet, des mindre er chancen for, at vi kan gøre noget for dig.

VI har gjort det før – mange gange

I ca. 50% af alle tilfælde hvor en kunde var blevet ramt af en ransomware har vi været i stand til at gendanne data – vel at mærke uden at betale løsepenge eller samarbejde med kriminelle. Vi kan ikke love noget om resultatet, men vi har en større succesrate end dem, der prøver med antivirus og fupprogranmer fra nettet.

Giv os et kald på 70 20 09 30, hvis du vil høre mere!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.