Skip to content

EIZO: Et knivskarpt skærmbillede i mange år

EIZO er det bedste mærke der findes.Du lægger måske ikke mærke til det, men computerskærme har en tendens til at falme i tidens løb. Hvis du har haft din computerskærm i adskillige år, så er skærmens billedkvalitet med stor sandsynlighed ikke længere som den var dengang du købte din skærm. Havde din skærm den billedkvalitet som den har nu, den dag du købte din skærm, ville du sandsynligvis have byttet den. Men eftersom det er kommet snigende, lægger du sikkert ikke mærke til det. Du er blevet vandt til det. Der er dog ét mærke, der (så vidt vi ved) ikke lider af det problem: EIZO.

På vores værksted står der to skærme, som vi bruger til at tilslutte computere, vi modtager til reparation. Den ene har fået nogle fugtskader. Skærmene har den gamle format (4:3, som det hedder, altså næsten kvadratisk). Skærmene har ikke mulighed for at tilsluttes via HDMI. Og det er kun, fordi de er gamle.  De skærme købte vi i 2006. I år bliver de altså 11 år gammel. Og billedkvaliteten? Den er ligesom dengang de var nye! Kun fordi det er EIZO der har lavet dem.

Holder længere

Hvis du er en gammel kunde, så kan du måske huske at vi før i tiden kun og udelukkende solgte EIZO-skærme. Vi har altid været klar over, at EIZO er et dyrt mærke. I hvert fald hvis du kigger på anskaffelsesprisen og sammenligner det med mærker som Benq, HannsG eller sågar Samsung. Men hvis du også tager i betragtning, at en EIZO-skærm normalt holder meget længere alle de andre mærker, så bliver prisen pludseligt meget mindre.

Kundernes behov

Vi havde to grunde til at stoppe med at forhandle EIZO. Den ene grund var, at vi ikke syntes vi kunne være det bekendt, at forlange en forholdsvis høj pris for en skærm, mens der var en global finanskrise i gang, som også havde betydning for  mange af vores kunders økonomiske situationer. Vi kunne godt levere skærme, som var mindre gode, til en lavere anskaffelsespris. I sidste ende ville det ikke gøre forskel men på den måde blev en økonomisk smerte lindret lidt. Som at sige på godt dansk: det er som at tisse i bukserne på en kold vinterdag.
Vi købte EIZO-skærmene ind hos Rosenmeier Electronics i Nørresundby. Men da krisen var forbi, var Rosenmeier blevet overtaget af Tech Data A/S. Og der kunne vi ikke få stabile priser i starten. Der kunne priserne svinge med 400% – og det ville vi ikke byde vores kunder på. Så vi valgte at finde et andet mærke, som også er rigtig god. Selvom vi vidste, at intet ville kunne måle sig med EIZO. Vi fandt et mærke,  som vi i vores spæde start (i 1995) har solgt nogle stykker af – Iiyama hedder den. Vi vidste godt at Iiyama stadigvæk fandtes, men vores tidligere leverandør har ikke kunnet skaffe det mærke til os. Så siden vi ikke mere handler med Direct Computer Supplies i Århus, men skiftede til AV Distribution i Sørvad (ved Holstebro), kunne vi levere Iiyama. Og nu? Nu kan AV Distribution også levere EIZO. Til stabile priser. Så nu kan vi opfylde kundernes behov igen, samtidig med at vi kan levere det bedste af det bedste. Som vi altid bestræber os.

EIZO: Rolls Royce til en skarp pris

EIZO er blandt skærme, hvad Rolls Royce er blandt biler. Men til en rigtig god pris. Fordi ikke kun er priserne blevet stabile igen, de er også blevet sat ned i forhold til hvad de var i slutningen af finanskrisen. Nu kan du få en EIZO-skærm hos os til kr. 3.000,00 inkl. Moms og levering (så længe du ikke bor længere end 50 km. fra Alslev ved Varde eller Veerst ved Vejen). Og de nye EIZO-skærme er selvfølgelig meget mere moderne. De har nu det nye 16:9-format, og har naturligvis også HDMI. Skærmen hedder FlexScan EV2450, er 23,8″ i diameter (det svarer til ca. 60 cm.), ydersiden er sort, og … den kan alt det, du har brug for. Og kan blive ret gammel. Vil du købe én?

Se også: http://www.havecom.eu/da/derfor/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.