Skip to content

SE’s bredbåndspulje: få fiber når fiber ikke er muligt

BredbåndspuljeSyd Energi vil hjælpe danskere, der umiddelbart ikke kan få fiberbredbånd. De har sat afsat penge, som der kan søges om, hvis der overholdes visse kriterier, og hvis du bliver godkendt, så kan du få fiberbredbånd, selvom du bor på en hvis Lars T.’s mark.

Det har været en ambitiøs idé fra regeringens side, at alle danskere skal have bredbånd i udgangen af 2020. Og ikke bare den mindst mulige, nej ,det skulle være mindst 100 MBit i download og 30 MBit i download. Hvis du bor i et større by, så er det intet problem. Faktisk kan du få det efterhånden i mange mindre byer. Over hele landet er fibernettet rullet ud for de fleste mennesker i byområderne.

Den oprindelige ambition

For nogle år siden fortalte Niels Duedahl, direktør for Syd Energi, at Syd Energi (og dermed Stofa) havde skruet endnu mere op for ambitionen: de ville opnå regeringens mål allerede i slutningen af 2016, for Syd Energis forsyningsområde (dvs. alle der kan få strøm gennem Syd Energi)! Desværre nåede Syd Energi ikke det mål. Vi kan kun gætte os frem til årsagen, hvorfor det ikke lykkes, men en stor faktor er nok, at de ikke kan påtvinge folk at tage bredbånd. Mennesker er jo som udgangspunkt lidt skræmt over forandring, og hvis de f.eks. har en Internetforbindelse via f.eks. YouSee, så er der ikke den store grund til at skifte. På trods af at Stofa har et meget mere stabilt og pålideligt netværk end YouSee, kan en Internetforbindelse fra YouSee absolut være tilfredsstillende. Og hvis man derudover også har en e-mailadresse fra YouSee, som man går glip af ved en skift til Stofa, så er der ikke så meget fidus i at skifte – mere stabilitet eller ej, mere hastighed eller ej.

Nye boller på suppen

Derfor at Syd Energi lavet om i deres planer. De har afsat kr. 300.000.000,00, altså tre million kroner, til en pulje, for at betale den største del af omkostninger for at få bredbånd, hvis det på nuværende tidspunkt ikke er muligt. I gennemsnit koster det Stofa ca. kr. 40.000,00 for at etablere en bredbåndsforbindelse udenfor byen. Nogle gang er det billigere, men det kan også nemt blive meget dyrere. Hvis du bor i Syd Energis forsyningsområde (se kortet nedenfor), og du kan IKKE få bredbånd via antennestikket, og du er villig til at betale kr. 2.000,00 af egen lomme, så kan du søge hos Syd Energi om at få del i puljen. Lige nu er er lukket for ansøgninger, men der bliver åbnet igen engang i 2018. Og hvis det er, vil vi naturligvis gerne være behjælpelig med at søge.

Hvis du vil høre mere om puljen, så kan du se her hvad Syd Energi skriver. Du kan også ringe til dem på 70 11 50 00. Og naturligvis kan du kontakte os via Facebook, telefon og e-mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.