Skip to content

Fødselsdagen er forbi: endnu en ny version af Windows 10

Ét år efter Microsoft introducerede Windows 10 fejrede de fødselsdag og gav os dødelige mennesker en gave: “Anniversary-udgave” af Windows 10! Der var nogle gode forbedringer i denne “version 1607”, men ikke noget at råbe hurra for. Nu er Microsoft kommet med endnu en update. Fødselsdagen er forbi og den nye 1703 hedder “Creators Update” (Skabernes Opdatering”). Hvad betyder det for dig?

Det korte af det lange: det ændrer stort set ikke noget for dig. Microsoft har glemt fuldstændig hvad deres grundlag var for at startede i 1975: en computer på alle skriveborde. Så den nye version af Windows 10 indebærer ikke så meget fancy for dig. Men alligevel er opdateringen ikke unødvendig – tværtimod. For under motorhjelmen sker der nogle store forbedringer.

Windows Update

I version 1607 var det endeligt muligt at fortælle Windows hvornår din pc som standard er i brug, sådan at Windows kunne opdatere sig selv mens din computer IKKE er i brug. Ulempen var, at din computer tilsyneladende kun måtte være aktiv 12 timer ad gangen. Det har de nu skruet op til 18. Nu mangler de bare at gøre det muligt at have forskellige tidsblokke hvor din computer er aktiv, f.eks. halvanden time fra kl. 9.00, og 3 timer fra kl. 14.00.

Windows Defender Security Center

Microsofts eget antivirusprogram har fået et mere royalt navn: nu hedder det Windows Defender Security Center, hvor det før blot hed Windows Defender. Den kan også mere end den gamle; f.eks. holde styr på andre udbydere af såkaldte “sikkerhedsprogrammer”*, eller forældrekontrol, hvor du kan indstille Windows til ikke at tillade børn at sidde ved computeren for længe.

Værkstedet

Den nyeste version af Windows har nogle gode værktøjer som kan bruges under motorhjelmen. Du, som bruger, er sandsynligvis ligeglad om din harddisk er formateret som GPT eller MBR – hvis du overhovedet har hørt termerne før. For nørder som os er det hverdagskost, og i sidste ende kan det have nogle fordele for dig, hvis din harddisk var af typen GPT. I så fald er der nu en mulighed for at omdanne en MBR-harddisk til en GPT. Men igen – det er ikke noget som er så interessant for dig.
På samme måde er der en del nye værktøjer og forbedringer under motorhjelmen, som måske er til gavn for dig, men som du muligvis også vil kunne ignorere.

Og alligevel …

Der er naturligvis også nye apparater der nu automatisk bliver genkendt af Windows. Og på trods af at sikkerhed er relativt, bliver sikkerhedsniveauet hele tiden forøget, så generelt set er det en god idé at få den nye version af Windows 10. I øvrigt behøver du sandsynligvis ikke gøre noget – den kommer sikkert af sig selv.

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at ringe til os på 70 20 09 30. Eller skrive til Robert (roor@havecom.eu) eller Albert (ahar@havecom.eu).

* “Sikkerhed” er en falsk term. Sikkerhed som automatisk system vil aldrig kunne beskytte dig, da mennesket altid er det svageste led – om du kan lide det eller ej.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.