Skip to content

Forberedelserne til Windows 10

win10-upgrade-630For halvanden måned siden skrev vi, at når Windows 10 kommer, så skal du bare installere den. Vi må have haft for meget tillid til jeres kunnen. I hvert fald til jeres forventning om jeres kunnen. Det er gået op for os, at mange alligevel er lidt usikker. Både om de nu kan klare en installation, men også om deres computer kan klare den. Derfor vil vi gerne hjælpe jer lidt på vej.

Først må vi tjekke, om din computer kan klare Windows 10.
Windows 10 kommer via Windows Update. Hvis Microsoft mener, at Windows 10 kan køre på din computer, vil der dukke et lille ikon op i din systembakke (det er rækken med ikoner ved uret i et af hjørnerne på din skærm). Ikonet består af fire firkanter, altså Windows-logoet – bare ikke du forveksler det med Startknappen i Windows 8 eller 8.1 🙂 Ikonet skal bruges til at reservere Windows 10, som vi skrev før. Hvis du kan se det ikon, er din pc klar til at køre med Windows 10. Hvis du vil være lidt mere sikker, så kan du klikke på ikonet, og bede om ekstra informationer. I den øverste del af det vindue, der bliver åbnet, finder du tre streger. Klik på dem, og vælg i det grå felt, der åbnes: “Kontrollér din pc”. Der får du en ekstra bekræftelse om, at Windows 10 kan køre, samt eventuelle advarsler.

Microsoft tager dog ikke meget højde for hastigheden på din computer: Microsoft ser hvor hurtig din processor er, og hvor meget RAM du har, om du har nok plads på din harddisk, om din harddisk er hurtig nok og nogle andre hardware-relaterede krav. Men Microsoft tænker KUN på sig selv, og tager ikke højde for andre programmer, der OGSÅ gør krav på din hardware, og som kan udøve indflydelse på den effektive hastighed, din computer kører med. Hvis du i forvejen har et tungt antivirusprogram, samt nogle krævende grafiske programmer og du oven i købet har en pc der er inficeret med nogle vira, så kan det godt blive lidt trængt, hvilket betyder at computeren bliver langsom. Så hvis du stadigvæk er i tvivl, så kan du altid kontakte os, for en lidt mere dybdegående vurdering.

Men vi håber naturligvis at du nu har samlet nok mod på at installere Windows 10. Så hvis du går i gang, så er der kun én ting du endnu skal huske. Det må ikke komme bag på dig, vi har hamret på det punkt i årevis: sørg for at din data er kopieret til et sikkert sted. Eller, som en rigtig nørd plejer at sige: Husk backup. Der er nogle der påstår, at rigtige mænd ikke tager backup, men hvis det er sandt, så er rigtige mænd snotdumme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.