Skip to content

Hvem gider at sidde foran en computer?

Hedebølgen hærger Danmark. Og store dele af den øvrige verden. Mange mennesker orker simpelthen ikke at sidde indenfor. Hvis du så har en stationær computer, så må du få hele baduljen ud i haven, og håbe at du kan finde skygge nok til at se på din skærm. Det er lidt bøvlet. Og faktisk gælder det samme for en bærbar. Selvom de er lidt nemmere at tage med udenfor, sollyset kan stadigvæk drille enorm meget. Men det er ikke det største problem med det dejlige sommervejr.

I en computer er der ofte blæsere, der holder apparatet køligt. Computerens hjerne, også kaldt CPU’en, bliver meget varm bare ved at være tændt i ét minut. Så med en blæser, køleelementer og kemi er det designet sådan, at din computer kan holdes på et acceptabelt niveau. Og der er det så en fordel ved at have en stationær computer, i hvert fald hvis den ikke har indbygget skærm. Et sådant monstrum står oftest under skrivebordet, og hvis ikke lukket inde i et skab, er det nok et meget køligt sted. Har du nemlig en bærbar computer, eller en såkaldte all-in-one-computer, og solen skinner på dit skrivebord, så kan din computer nemt blive overophedet. Især hvis den også er tændt.

Har du et apparat, der indeholder en blæser, så er du altid lidt bedre stillet med det varme vejr, end apparater der ikke har en blæser. Men sørg for, at blæseren er fri for fnuller og skidt – også indeni. Lad det eventuelt tjekkes af en professionel.

Tændt hele tiden

Din tablet og telefon – de er nok tændt hele tiden. Måske er skærmen slukket, men tandhjulene kører på fuld knald under motorhjelmen. Det er ikke en god idé at lægge din telefon eller tablet i direkte sollys, hverken indenfor eller udenfor. Men pas også på med at putte dem i lommen (ok, en tablet passer nok ikke så ofte i en lomme). Selvom det oftest er nemmere at se på en telefon eller tablet udenfor, end det er på en bærbar computer, så er det stadigvæk en god idé at holde dit digitale vindue til omverdenen udenfor solen.

De øvrige apparater

Men hvad så med de andre apparater? Printere, routere, skærme. Tja, skærme bliver oftest mest udsat for varmen. Overvej om at lukke gardinerne, hvis skærmen står lige i direkte sollys. Hvis det er muligt, så flyt din printer. Især når du har en blækprinter. Og din router – hvis den er placeret i samme skab hvor der er varmvandsrør, så risikerer du at routeren går ned med flaget.

I det hele taget: dine apparater kan ikke lide det varme vejr. Overvej om at slukke dem. Hvis du kan undvære dem. Altså både din router og din telefon, computer eller tablet. Og tag en tur til stranden eller i et shopping centre i stedet. 🙂

Uvejr

Det siges, at efter regnvejr kommer der solskin. Logisk nok kommer der så også regnvejr efter solskin. Og i det varme vejr følger der ofte tordenvejr med. Alle apparater, der på den ene eller anden måde er forbunden med væggen (strøm, telefon, fiber) bliver udsat for ekstra fare ved det. Når der bliver varslet tordenvejr, kan du derfor med fordel trække stikket ud af din router og din computer, og fjerne ladere til din telefon eller tablet fra stikkontakten. Ikke bare slukke, det hjælper ikke. Så hold godt øje med vejrudsigten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.