Skip to content

Lydløs tilstand på Android 5.0 Lollipop (dansk)

En workaround på Android Lollipop så du kan få lydløs tilstand på din telefon – uden genstart!

Den nyeste opdatering af Androids styresystem, Lollipop, har medbragt en overraskelse der for mange er super irriterende. Især for os der benytter vores smartphone som vækkeur. Google har nemlig umiddelbart fjernet muligheden for at sætte telefonen i lydløs tilstand. Om dette var deres hensigt eller ej, vides endnu ikke.
Faktum er dog at skrues lyden helt ned, sættes telefonen blot i vibrationstilstand – til stor irritation hvis man ikke gider høre på notifikationer fra eksempelvis Facebook eller andre apps, men gerne vil have vækkeuret til at kunne ringe.

Her følger en work-around som sætter telefonen funktionelt i Lydløs tilstand, uden dog at være teknisk set i lydløs tilstand. Dvs. at lyden fra vækkeuret skulle virke, mens telefonen forbliver lydløs (Uden vibration!) ved notifikationer.  Denne work-around er testet og virker på Samsung Galaxy S5.

Skru så langt ned som muligt for alle lydindstillinger – telefonen er nu i vibrationstilstand

Android01

Gå nu ind indstillinger og find lydinstillinger (På billedet: Sounds and notifications)

Android02

 

Scroll ned og vælg vibrationsintensitet (på billedet Vibration Intensity) 

Android03

 

Skru helt ned for vibration ved notifikationer og eventuelt også ved opkald, hvis du heller ikke vil forstyrres af opkald

Android04

 

Og voila – din telefon er i lydløs tilstand, uden generende vibrationer fra apps og lign, men dit vækkeur er i stand til at producere lyd!