Skip to content

Mindre sikre apps på en ny måde

Hvis du har en Gmail-adresse og bruger et mailprogram (f.eks. Outlook, Thunderbird eller Windows LIve Mail), har du i mange år været nødt til at aktivere funktionen “Tillad mindre sikre apps” i din indstillinger til din Google-konto. Nu har Google ændret metoden til at tillade såkaldte offline-mailklienter.

De fleste store virksomheder har en tendens til at blive arrogante. Bare fordi de kan, vil de bestemme hvordan en standard skal tolkes. Og det har Google når det handler om e-mail. Hvor alle e-mailsystemer som bruger POP3- eller IMAP-metoden uden videre accepterer at du bruger en mailklient (det er det, vi nørder kalder et program til at hente e-mail til din computer, telefon eller tablet), siger Google at sikkerheden ikke er i top med disse mailklienter. Og derfor nægter Google som standard at tillade, at du bruger dem. Altså nogle af dem.

Sådan virkede det før

Hvis du prøver alligevel, så vil mailklienten sige, at din adgangskode ikke er korrekt. Det, du skulle gøre hidtil, var at gå ind i dine kontoindstillinger, og acceptere “mindre sikre apps”. Og selv hvis du gjorde det, ville Google indimellem brokke sig over sikkerheden, og komme med anbefalinger. Følger du så Googles anbefalinger, så vil “mindre sikre apps” blive nægtet adgang igen.

Sådan virker det nu

Men nu har Google ændret metoden til at styre “mindre sikre apps”. I hvert fald hvis du har totrinsgodkendelse aktiveret. Totrinsgodkendelse betyder, at hvis du skulle glemme din adgangskode, så skal du bruge f.eks. din telefon og din computer for at kunne nulstille koden.

Det, du skal gøre nu, er at angive på hvilket system du vil aktivere en bestemt slags program. Så vil Google oprette en speciel adgangskode, som du skal indtaste i dit mailprogram.

Computernørderne kommer ikke med guides hvordan du gør det, da vi mener at “gør-det-selv-vejledninger” kun virker i bestemte situationer, og eftersom vi ikke kender din situation, vil det kunne skade mere end det gavner. Du er altid velkommen til at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.