Skip to content

NemID bliver til MitID

Den danske stat har udliciteret opgaven om en fælles login til offentlige institutioner til Nets A/S. Og nu vil staten selv styre det. Derfor skifter NemID til MitID.

I 2010 blev NemID indført – i første omgang hoppede kun bankerne med på vognen, og ikke engang af fri vilje. Det gav mange mennesker håret i postkassen. Først var der en masse problemer med at mange havde fået NemID til bank, og dermed kunne de ikke logge på f.eks. sundhed.dk eller borger.dk. Så var der mange mennesker der bøvlede med Java, og så var der mange der ikke kunne få en forklaring om hvorfor NemID ikke kunne bruges på deres tablet eller smartphone. Nu er der endelig ro på, og tingene ser ud til at virke. Indtil slutningen af 2019, starten af 2020.

Vi vil være der

Der overtager Digitaliseringsstyrelsen nemlig løsningen. NemID er et varemærke af Nets, og derfor må det blive til et nyt navn. Det er dog ikke kun navnet der skiftes ud, det er hele motoren bag. Og vi (det er Havécom, red.) at når Staten laver noget nyt IT, så vil det give en masse problemer. Men bare rolig. Vi er forberedt. Detaljerne kender vi endnu ikke, men der kommer sikkert problemer med en bestemt browser der ikke vil blive understøttet, et tilføjelsesprogram i Windows som mange mennesker bruger, som blokerer eller et indviklet system til at tilmelde sig som laver kuk i det hele. Vi kan dog love én ting: hvad der end vil ske: vi vil være der! Vi har altid hjulpet dig, og det vil vi blive ved med. IT bør ikke drille. Vi ved hvordan det virker, og vi vil hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.