Skip to content

Nørdhilsen, Computernørdernes infokanal

NørdhilsenDet sker fra tid til anden, at vi tænker (ja, det sker!): “La’ os li’ skriw lidt”. Og så tænder vi en computer, og laver en Nørdhilsen! Men det ophører nu måske. Medmindre du gerne vil have at vi fortsætter.

Nørdhilsen er ikke noget højttideligt, bare et livstegn fra os. Indtil videre har vi bare sendt vores Nørdhilsen til alle kunder, hvis e-mailadresser vi havde. Minus dem, der ikke ville modtage Nørdhilsen. Men nu er der kommet meget fokus på det med personoplysninger. Og der er rigtig mange røverhistorier, som siger at man nu ikke mere må det ene eller det andet. Det er noget vrøvl.

Hvis du mener at det her er noget bla bla bla, så hop lige til ned i artiklen: Vi har brug for dig

GDPR

Rigtig nok, den nye persondatalov, eller General Data Protection Regulation som den officielt hedder, kræver at vi kan bevise at vi har fået lov af dig, at sende dig en hilsen. Men det har altid været sådan, at der skulle foreligge en accept af modtageren for at få lov til at sende en uopfordret mail. Der var bare ikke regler om hvordan det skulle dokumenteres, og der var heller ikke konsekvenser ved ikke at overholde loven. Det ændrer nu.

Eksplicit accept til Nørdhilsen

Vi har i mange år håndteret timesedler hvor vores kunder skrev under på. Dermed har vi fået lov af vores kunder at sende uopfordret mail til kunden. Som udgangspunkt var det så en faktura, men det kunne også være noget andet. Så selvom vi havde det juridiske i orden, vil vi gerne gå et skridt længere. Vi vil gerne have din eksplicit tilladelse af, at vi må sende Nørdhilsen til dig.

Mailchimp

Computernørderne har oprettet en konto hos Mailchimp. Mailchimp er en amerikansk virksomhed som er specialiseret i nyhedsbreve. Engang troede vi at vi selv kunne styre det. Og måske KAN vi godt det, men det kræver meget tid og en masse viden. Og nu hvor Mailchimp har opfundet den dybe tallerkenen (eller i hvert fald et fungerende nyhedsbrevsystem), så synes vi det virker lidt fjollet, hvis vi gør det samme. Så vi har importeret alle vores kunders e-mailadresser og navne i Mailchimps system. D. 24. maj 2018 træder så den nye persondataforordning i kraft, og dagen inden vil vi fjerne den nuværende liste med adresser fra vores Mailchimpkonto. Eftersom MailChimp også overholder alle juridiske regler der gælder for europæiske kunder, på trods af at de ikke er en europæisk virksomhed, vil det betyde at vi kan dokumentere hvad vi har gjort for at overholde dokumentationspligten og at vi passer på dine personoplysninger.

Vi har brug for dig

Hvis Nørdhilsen skal have en chance, så vil vi meget, som i riiiiigtig meget gerne, bede dig om at melde dig til som abonnent på Nørdhilsen. Det koster dig ikke en øre. Muligvis koster det dig lidt tid. Vil du ikke nok? Please? Du kan melde dig til her:

På forhånd mange tak. Så hører du nok fra os.