Skip to content

Opkald fra Microsoft

telefonsvindel-300x168De taler engelsk med en indisk accent. De siger at de ringer fra Microsoft, og har et hav af argumenter hvorfor du skulle snakke med dem. De er ret overbevisende, men i virkeligheden er de kun ude efter én ting: penge.

Sagen er den, at Microsoft ikke ringer. Ikke kun fordi Microsoft ikke har ressourcer til at ringe til alle og enhver, for at sige at der er sikkerhedsproblemer med ens computer. Det arbejde, disse ”Microsoft-medarbejdere” udfører, er så omfattende, at hvis Microsoft fra USA ville ringe til samtlige mennesker i Europa, så ville enhver amerikaner, inklusive Barack Obama, være ansat hos Microsoft.

Det sker desværre alt for tit, at man bliver narret. Vi har fået flere henvendelser fra folk, der er blevet kontaktet pr. telefon, hvorefter de blev bedt om at tænde deres computer, installere et program for at give den person, der ringer, adgang til computeren, fra afstand. Når det er sket, har vedkommende alle muligheder for at ødelægge computeren. Og når man er i den position, så kan man gøre hvad som helst. F.eks. bede om penge. Og det er lige det de gør.

Får du et sådant opkald? Tøv ikke og smid røret på. Du bliver narret. Har du allerede givet adgang til din computer? Træk strømstikket ud (har du en bærbar, der kører (også) på batteri, skal du huske at fjerne batteriet også), og lad være med at tænde din computer inden en IT-mand (m/k) har gennemgået din computer og fjernet enhver form for fjernstyre.

Og husk for alt i verden at informere politiet om dette, for det er simpelthen ikke lovligt. Politiet kan ikke gøre så meget, da de ringer fra et ukendt udland, men det er vigtigt at politiet ved, at denne praksis ikke opleves sjældent blandt folk.

Er du i tvivl? Ring til os – desværre har vi erfaring med dette.
Og ja, hos os risikerer man også at komme til at tale med en der har et udenlandsk accent, men du er også velkommen til at ringe til en af vore kollegaer, vi er ikke den eneste IT-virksomhed der har erfaring med disse fupmagere.

PS På Spywarefri.dk har de skrevet en guide hvordan man renser computeren. Vi vil anbefale at den IKKE bruges. Den kræver jo Internet-adgang, og desuden anbefaler de programmer, som er lavet kun og udelukkende til professionelle IT’ere.

PPS Vi blev gjort opmærksom på, at der også er folk der har opdaget at de blev ringet op af en, der talte dansk, og sagde at han repræsenterer Microsoft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.