Skip to content

Red planeten – opgradér din computer med en SSD

Red planeten, skift din harddisk ud med en SSDDin computer er måske 3 år gammel, og er ved at blive langsom. Og så tænker du på at købe en ny. For tre år er vel den normale alder for en pc, til at blive aflivet og begravet. Hvis du tror det, så må du tro om igen.

Hvis din computer er langsom, er der flere ting der kan være årsagen. En af de mest hyppige årsager er … din harddisk! De fleste computere er udstyret med en (efterhånden) gammeldags harddisk: en lille boks med en skive der drejer rundt, lige som en grammofonplade, bare lidt hurtigere (oftest 5400 eller 7200 gange pr. minut). Sådan noget mekanik slider og går på et tidspunkt i stykker – såkaldte “kørende elementer” har tendens til at stå af. Lige som i en bil.

Harddiskens efterfølger

Der er kommet en nyere teknologi, som hedder “Solid State Drive”, forkortet SSD. Fra en computerbrugers synspunkt kan en SSD det samme som en Hard Disk Drive (HDD): gemme på alle dine billeder, dokumenter, e-mails og sågar din Windows. Under motorhjelmen er der dog sket meget: grammofonpladen er skiftet ud med chips, ligesom i en USB-hukommelsespind. Dermed bliver lagringsmediet en hel del hurtigere. Desuden vejer en SSD mindre end en HDD, og larmer den ikke. En opgradering til SSD er derfor ikke kun en god idé, det er mindst tre gode idéer.

Red planeten – én computer ad gangen

Desuden hjælper du med at redde vores planet. Altså, Jorden er ødelagt, og vi kan ikke reparere den. Men vi kan gøre rigtig meget for at spare på dens ressourcer. Når en ny computer bliver produceret, bliver der 1 tons affald (kilde: Det Økologiske Råd – PDF-dokument om bæredygtighed), som f.eks. kemikalier, mineraler og tunge metaller. Disse ressourcer går til spilde, hver gang du smider en computer ud. Ved at opgradere din computer, og forlænger dens levetid, vil du derfor være med til at passe på miljøet.

Hvad koster en SSD?

En SSD på 120GB koster kr. 625,00 (inkl. Moms). De fleste computere har harddiske der er meget større end 120GB – derimod har de fleste mennesker ikke brug for så meget plads. Mange mennesker vil kunne nøjes med en 120GB SSD. Ellers fås de i større størrelser: 240GB (kr. 925,00 inkl. Moms) og 500GB (kr. 1.825,00 inkl. Moms). Vil du endnu højere op? Så koster det mere – send os en mail hvis du vil vide hvad det så koster.

Udover prisen på en SSD tager det som regel ca. 1 time til at lave det. Vi beregner vores timeløn – men ringer til dig hvis vores overslag på 1 time ikke holder.

Hvad skal du bruge – og hvordan finder du ud af det?

Det er ikke altid lige nemt at vide hvilken SSD du skal bruge. Det kan vi finde ud af for dig, men så skal vi vide, 1) hvor stor din harddisk er, og 2) hvor meget data der ligger på den, og om det 3) er en stationær eller en bærbar computer.

Du kan prøve at finde ud af det selv: størrelsen på din harddisk er lidt tricky: hvis du har Windows 10, så skal du klikke med højre museknap på din Startmenu (det lille flag i et af hjørnerne af din skærm). Derefter vælger du Diskhåndtering. I den nederste del af det vindue, der åbnes, vil du kunne se fordelingen på din harddisk. I den linje, hvor du finder et drev der hedder “(C:)”, vil du helt til venstre kunne se hvor stor din harddisk er. Størrelsen bliver som regel angivet i GB (Gigabyte).  Ledig diskplads kan du finde, ved at klikke med højre museknap på alle de forskellige drev (i samme linje hvor du så størrelsen), som har et drevbogstav, og vælge “Egenskaber”. Så tæller du sammen hvor meget ledig diskplads der er.

Hvis det er for indviklet, så kan du ringe til os, for at lave en aftale, hvor du kommer ud til os med din computer, eller hvor vi kigger forbi hos dig.

Og så en rigtig god nyhed

Du behøver ikke geninstallere din computer: vi lægger alt over fra din HDD til en SSD. Alt virker som før, bare hurtigere, lydløst og lettere. Tænk sig hvor en besvær du bliver sparet for – hvis du køber en ny computer slipper du ikke så let.

 

Download vores flyer: http://external.havecom.eu/download/SSD.pdf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.