Skip to content

Så nemt får du malware!

Lad os først og fremmest gøre det klart: virus er yt! En virus var ikke mere end en drillenisse. Der er for alvor gået penge ind i det: folk med ondt i sindet prøver nu at lokke penge ud af dig, ved at gøre dig bange. Én ting er at vise dig skræmmende billeder, som ligner advarsler fra kendte aktører i IT-verdenen, som f.eks. Microsoft, Norton og McAfee. En hel anden ting er, at kapre din computer. Det eneste der skal til for, at de kan overtage din computer, er at du siger “ja” til dem. Men vil du sige “ja” til at få noget skidt ind i din computer? Naturligvis ikke! Det, der er problemet, er at du ikke ved hvornår du siger “ja”. Oftest er en musbevægelse allerede nok!

Prøv på nedenstående eksempel: hvis du bevæger musen hen over billedet, så vil der ske .. intet. Tilsyneladende! Men sætter du nu et flueben i firkantet under billedet, og bevæger så musen hen over, så ser du noget helt andet … Eksemplet viser, at en musbevægelse kan have en konsekvens, uden at du ved det. Det kan være at der er hentet et ondartet program til din computer. Du har sagt “ja” ved at bevæge din mus hen over et billede!

Rundt omkring på nettet er der mange hjemmesider, som du kan bruge kvit og frit. Men de fleste hjemmesider drives af virksomheder. Og desværre har de fleste virksomheder kun én ting for øje: At øge profitten. Så for at betale de omkostninger de har ved at have en hjemmeside, benytter de sig af reklame. Ved du hvad der sker, når du bevæger din mus hen over en annonce på en hjemmeside?