Skip to content

Vi får et nyt navn

Kært barn har mange navne. Og hvad folk ikke har kaldt os gennem tiden, er virkelig fantastisk. Det er heller ikke nemt med et sådant intetsigende navn. Fremover vil vi gøre det nemt for jer: vi kan kaldes det vi er. “Robert og Albert”? Næh, fordi så kunne vi være malere, anlægsgartnere eller sågar skraldemænd. Nej, vores nye navn ligger meget mere til højrebenet. Men hvad det så bliver – det holder vi hemmeligt endnu. Men måske afslører logoet noget …

For et par uger siden har en gruppe erhvervsdrivende i Varde kastet deres kritiske blikke over den lille IT-virksomhed “Havécom Danmark”. I forskellige grupper på 3 eller 4 personer kom de med anbefalinger, og der var én ting, som alle tilsyneladende var enige i: skift dog det navn! Det er ikke første gang at det bliver sagt, men tja, et navn er vel det, man forbinder sig med,  og nu hvor virksomheden har heddet Havécom så længe, så har det fået lidt af en affektionsværdi. Men nu gør vi det. Nu er tiden inde. Så mange tak, ViVa Varde Netværksgruppe 1, I har givet os skubbet til at gøre det rigtige.

Historie

Det navn, vi har gået under i mere end to årtier, er egentligt kun lidt aktuelt endnu. Da virksomhedens nuværende indehaver (en indviklet måde at sige “Albert” på) flyttede til landet, og stiftede virksomhed her, valgte han bare navnet på den virksomhed, han også var indehaver af i Holland, inden han flyttede. Den virksomhed stiftede han i 1995 med sin kammerat, som hed Willem van der Velden. De tog de to første bogstaver af deres efternavne (bortset fra det med “van” og “van der”, som i Holland ikke medregnes som selvstændig del af et efternavn), og så tilføjede de “com” for “computer”. Navnet “Havecom” var født. I Danmark udtaltes det lidt anderledes end på hollandsk, så i 2009 tilføjede vi et accent aigu hen over E’et, for at accentuere udtalelsesmåden. Det resulterede i at nogle troede at indehaveren hedder “Havé”, andre overså accenten fuldstændig, og holdt fast i “Havecom”. Der var også folk der troede at det var en “dotcom”-forretning, så de kaldte det Have-dot-com”, og så var der nogle der mente at det bare hed “Have”. Forvirringen blev endnu større da der bor en hollænder i Varde Kommune, som hedder Albert Haveman – og nogle troede at det var ham der havde Havécom. Og på et tidspunkt havde en avis rykket vores annoncer ind under “Havearbejde”. En enkel gang har vi fået en opringning af nogen, der spurgte om vi kunne klippe hæk. Jo, det kunne vi såmænd godt, men det er ikke rigtig vores spidskompetence.

Hvad ændres der så?

Egentligt ændres der ikke så meget. Det er samme team (wow, det lyder stort! Vi er dog kun to mænd der udfører arbejdet, og en mental støtte i form af Cindy) bag firmaet, hjemmeside bliver det samme, altså med undtagelse af logo og domænenavn. Du vil stadigvæk kunne ringe til os på 70 20 09 30, og vores priser ændrer heller ikke. Vi vil stadigvæk være unikke i forhold til andre virksomhed, så vi tager os stadigvæk af dine IT-problemer, med den samme kærlighed og interesse som du har kendt os for i mange år. Vi vil stadigvæk passe rigtig meget på vores planet – måske endda mere. Der er én lille ting der vil ændres, udover navnet: når vi har lukket, vil vi kunne ringes op på vores gamle faxnummer, i stedet for det nuværende vagtnummer. Bare for at bringe lidt mere harmoni i vores telefonsystem. Men det er også det eneste. Og ja vil vi selvfølgelig skifte vores domænenavn, og dermed e-mailadresse. De gamle adresser vil fortsat virke, men du vil få svar fra vores nye adresser.

Hvornår sker det?

Helt officielt vil vil skifte navn pr. 1. september 2017. Et par dage inden vil vi offentliggøre navnet. Hvordan og hvorledes – det vil du finde ud af. Hold bare øje med aviserne og med Facebook. Du kan også til den tid tjekke på cvr.dk, eller på Google. Eller ringe til os. Så vil du nok høre navnet.

2 thoughts on “Vi får et nyt navn

 1. Bjarne Tr. says:

  Ihr seid einfach ein paar Schlingels  both mijnheer Have’ en de Heer Robert!

  but friendly Schlingels

  sorry for mixup de las linguas!

  hrmpf

  Bjarne Tr. Damhusvej 12, Br.dam/Kolding

  Svar
  • Albert van Harten says:

   Kære Bjarne!
   Tak for din besked.
   Det tog mig lidt tid til at filtre de forskellige sprog fra hinanden, men hvis jeg oversætter det hele til dansk, så får jeg følgende:
   I er simpelthen nogle slyngler, både hr. Havé og hr. Robert. Men venlige slyngler. Undskyld min blanding af sprog. Hrmpf.

   Det lyder ikke så positivt, og det er vi naturligvis kede af. Hvad har vi gjort forkert, og hvad kan vi gøre bedre?

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.