Skip to content

Windows 10 kommer. Husk at reservere den gratis version!

Windows 10Enten elsker du Windows 8, eller også hader du den. De fleste hælder dog mod det sidste. Det er heller ikke mærkeligt. For er par uger siden snakkede jeg med en kollega-computersælger, som fortalte mig, at Windows 8 er noget, fanden har skabt i vrede. Hvor kommer utilfredsheden fra?
I næsten 20 år har vi været vant til, at når vi tænder vores computer, Windows starter med at vise skrivebordet: Windows 95, 98, NT 4.0, Millennium, 2000, XP, Vista og 7 – den startede med at vise skrivebordet (eventuelt efter du har logget ind). Pludseligt kommer der Windows 8, og den starter med nogle firkanter på hele skærmen. Alligevel er det logik. Det er nemlig en oversigt som er bygget på det gamle Start Menu. “Hvorfor skulle vi ikke starte på Start”, tænkte Microsoft. Svaret er meget enkelt: fordi kunderne ikke ville have det. Fordi kunderne er det vigtigste du har i en virksomhed.

Om det har noget at gøre med den forhenværende CEO hos Microsoft, Steve Ballmer, skal vist altid være noget, vi kun kan gætte. Faktum er, at Satya Nadella har overtaget røret fra Steve Ballmer, og nu samarbejder tæt med stifteren Bill Gates. Et andet faktum er, at Microsoft har hørt hvad deres kunder ønsker. Havde de med Windows 8.1 allerede gjort det muligt, endda standard, at der ikke længere startes på Start, men på skrivebordet, i Windows 10 bliver den fuldskærmsversion af Startmenuen reduceret til hvad vi var vant til i de forrige 8 Windows-versioner: som en menu der popper, når du klikker på Start.

Det bedste er, at Windows 10 er GRATIS. Altså, på den betingelse, at du har Windows 7, Windows 8 eller 8.1. Du skal gøre noget for det: hvis Windows Update kører som den skal, så ligger der nu et ikon i systembakken (ved siden af uret på din proceslinje) hvor du kan reservere Windows 10. Og når den kommer, skal du bare installere den. Går det galt? Så ved du hvor du kan finde os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.