Skip to content

Windows Live Mail er ikke mere …

Den 10. januar 2017 blev Windows Live Mail aflivet. Muligvis har det konsekvenser for dig, muligvis ikke.

Lidt historie

Allerede for to år siden opstod der problemer med Gmail-brugere, der pludseligt ikke længere kunne modtage e-mail med Windows Live Mail. Google betragtede Windows Live Mail som et usikkert program. Det viste sig, at det var muligt at deaktivere den ekstra beskyttelse på ens Google-konto. Så var det problem løst. Men så opstod der et problem for folk, der havde en Microsoft-konto, f.eks. Hotmail.com, Live.dk eller Outlook.dk: hvis de brugte Windows Live Mail til at læse deres post; så kom den med Fejl 3219. Også der fandt vi en udvej: mailen skulle bare sættes op på en anden måde, og så spillede klaveret igen.

Den nuværende situation

Microsoft har dog besluttet, at det nu er helt slut med Windows Live Mail. Eller med hele Windows Live Essentials-pakken for den sags skyld. Så fra 10. januar 2017 kunne der ikke mere hentes programmet fra Microsofts hjemmesider. Det var dog muligt at hente den andre steder. Det program, der kunne hentes, er dog en såkaldte online-installer. Det betyder, at den henter HELE pakken under installationen. Hos Microsoft. Og det har Microsoft nu også sat en stopper for.

Hvad så nu?

Det lykkedes os at få fat i  en offline-version af den engelske Windows Live Essentials. Den kan du finde her. Og efter sigende kan du ændre sproget bagefter til dansk – det lykkedes os dog ikke. Så indtil videre må du nøjes med den engelske version. Hvis du ikke har den danske i forvejen.

Vi håber, at vi en dag falder over den danske offline-version.

Fremtiden

Det er dog ikke vores anbefaling at fortsætte med gamle programmer. Det er ikke for sjov at Google betragter Windows Live Mail som usikker. Og Microsoft dropper heller ikke produktet for at drille folk. Windows Live Mail ER gammelt. Vores anbefaling er: køb Outlook. Det koster penge, men sikkerhed har aldrig været uden omkostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.