Skip to content

YouSee skifter mailplatform (opdateret!)

Opdateret: 23.11.2018 (se kursive tekster)

YouSee skifter til et moderne mailplatformYouSee er i gang med et nyt mailplatform. Det har Marlene Kongsted, Product Manager hos YouSee bekræftet overfor Computernørderne.

Marlene fortæller, at det nye system, udover en række nye, ”smarte” funktioner, også vil indebære at alle mailbokse bliver udvidet til 2GB. I menneskesprog betyder det, at der vil kunne gemmes en del mere e-mail hos YouSee end før, så der er mindre risiko for, at din mailboks pludselig er fyldt op, og du derfor ikke længere kan modtage ny post. Iflg. YouSee vil det nye system være meget mere intuitiv. Hos Computernørderne ved vi, at intuitiv er et relativt begreb, og at det kræver at du har feeling, før du kan bruge et intuitivt system til noget.

Rom blev ikke bygget på én dag

Opgraderingen, som YouSee omskriver det, er ikke noget der går fra den ene dag til den anden. YouSee starter  i oktober, og fortsætter året ud for at få alle private kunder over på det nye platform. Erhvervskunder, som har et eget system hos YouSee, vil først gå over til næste februar.  Desuden vil YouSee endeligt åbne op for IMAP – altså systemet der gør at dine mails ikke længere lagres på din harddisk men på en server et eller andet sted i luften. Det er dog ikke lige med det samme at IMAP bliver en mulighed, det sker på et tidspunkt i 2019.

Opdatering pr. 23.11.2018: Det har vist sig at IMAP virker alligevel for de kunder, hvis konto er blevet “migreret”, som det hedder på nørdsk. Med andre ord: nu kan du have dine mails gemt i skyen uden at du mister dem når din computer går død. Det skal dog siges, at hvis det ville ske at din computer er død, så er dine kontaktpersoner og eventuelt kalender, som du bruger i Outlook, stadigvæk ikke sikret – og den mulighed kommer der heller ikke. Dertil skal YouSee bruge noget, der hedder Exchange, og det vil de ikke gøre. 

Vi er der, hvor du kan finde os

Vi spurgte YouSee om mailkunder bliver nødt til at ændre indstillingerne i mailprogrammet. Det afviser YouSee. Hvorvidt det kommer til at passe vil tiden vise. Hvis og når IMAP bliver muliggjort, skal indstillingerne ændres uanset hvad. Uanset om der sker en ændring som du som kunde hos YouSee skal tage stilling til, eller ej, så ved du hvor du kan finde os.

Pas på din mailadresse

Hvis du har været bredbåndskunde (eller endda modemkunde) hos YouSee, tidligere TDC, og i den forbindelse har fået en e-mailadresse fra YouSee/TDC men du ikke betaler for, så skal du passe på. Du bliver nemlig nødt til at købe dig til et abonnement hos YouSee, hvor du betaler lidt mere end en halvtredser om måneden, for at beholde din mailadresse. Også hvis du ikke vil beholde din mailadresse, så skal du nok ændre dine mailpræferencer i alle systemer du bruger rundtomkring, herunder e-Boks og Facebook. Også her gælder: du kan fange os hvis du har brug for hjælp til det. Det kan jo være ret uoverskueligt. IT bør ikke drille, men især når ting omkring dig ændrer, og du ikke har indflydelse på det, så ligger drillerierne jo lige rundt om hjørnet.

YouSee er også tilgængelig!

Selvom YouSee har kæmpet med store udfordringer på hjælpefronten (70704040), så har YouSee uddannet et specielt team til migrationen, som det hedder på nørdsk.

Vi anbefaler

Uanset om du vil fortsætte med mail fra YouSee eller ej, og uanset om du ønsker at gå over til IMAP (hvilket altid er meget bedre end POP3), så vil vi anbefale at du får en ny mailadresse som ligger udenfor YouSee. Det var meget sødt af YouSee eller dengang TDC at give dig en gratis mailadresse nu hvor du alligevel fik Internetadgang fra dem, men dermed er du stavnsbundet til YouSee – det er nemlig ikke en let sag at skifte ens mailadresse ud. Du kan altid spørge os om det.

Indlæring fra ny

Opdateret 23.11.2018
Det gamle mailsystem har mange år på bagen, og kender efterhånden mange afsendere. Mails, der ikke kommer fra personer men fra organisationer bliver ofte betragtet som uønsket, og derfor havde det gamle system en lang liste med organisationer, der blev anset som tillidsfuld. Det nye system har endnu ikke sådan en liste, og skal lære alle de store drenge fra ny af. Det tager tid, og det hurtigste ville være, hvis kunderne fortalte YouSee hvilke mails er OK. Problemet er bare, at de mails, der fejlagtigt er blevet markeret som uønsket, bliver lagret i en mappe, som ikke hentes via den gamle metode, som alle bruger nu. Så alle kunder skal have lavet om i deres mailprogram.

Konkurrenten

Nu hvor vi alligevel fortæller om et nyt mailsystem hos YouSee, kan vi lige så godt også fortælle at også Stofa er i gang med at opgradere til et nyt system. Det tager dog lidt længere tid. Der taler vi først om 2020, og vi aner ikke hvad ændringen skal indebære.

Har du brug for mere information, så hør os gerne ad på hejsa@computernoerderne.dk eller 70200930.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.